Gydymo metu dėl įvairių faktorių (pavyzdžiui, seilių kiekio sumažėjimo) pradeda greičiau gesti dantys. Todėl reikėtų reguliariai tikrinti dantis, valyti dantis po kiekvieno valgymo naudojant minkštą dantų šepetėlį. Kai skauda, skalauti dantis ir dantenas šiltu vandeniu. Suvalgius lipnų ir saldų maistą gerai išsivalyti dantis arba valgyti maisto produktus su cukraus pakaitalais, pavyzdžiui, sorbitoliu (sorbitolis yra maisto priedas (indeksas E420), naudojamas kaip saldiklis ir drėkiklis, gali sukelti viduriavimą).
Produktai | Kaloringumas kcal | Baltymų % | Riebalų % | Angliavandenių % |
Juoda duona | 215 | 9,2 | 1,0 | 45,0 |
Batonas | 235 | 7,9 | 1,0 | 51,9 |
Miežinės kruopos | 322 | 10,4 | 1,3 | 71,7 |
Grikių kruopos | 329 | 12,6 | 2,6 | 68,0 |
Manų kruopos | 326 | 11,3 | 0,7 | 73,3 |
Makaronai | 332 | 10,4 | 0,9 | 75,2 |
Bulvės | 83 | 2,0 | 0,1 | 19,7 |
Morkos | 33 | 1,3 | 0,1 | 7,0 |
Kopūstai | 28 | 2,8 | 5,4 | |
Burokėliai | 48 | 1,7 | 10,8 | |
Agurkai | 15 | 0,8 | 3,0 | |
Obuoliai | 46 | 0,4 | 11,3 | |
Kriaušės | 42 | 0,4 | 10,7 | |
Slyvos | 43 | 0,8 | 9,9 | |
Vyšnios | 49 | 0,8 | 11,3 | |
Juodieji serbentai | 49 | 1,0 | 8,0 | |
Braškės | 41 | 1,8 | 8,1 | |
Mėlynės | 37 | 1,0 | 7,7 | |
Agrastai | 44 | 0,7 | 9,9 | |
Avietės | 41 | 0,8 | 9,0 | |
2,5 % riebumo pienas | 51 | 2,8 | 2,5 | 4,7 |
2,5 % riebumo kefyras | 49 | 2,8 | 2,5 | 4,1 |
30 % grietinė | 293 | 2,6 | 30,0 | 2,8 |
9 % varškė | 156 | 16,7 | 9,0 | 1,3 |
Olandiškas sūris | 372 | 23,5 | 30,9 | |
Sviestas | 709 | 1,0 | 78,0 | 0,7 |
Margarinas | 746 | 0,3 | 82,3 | 1,0 |
Saulėgrąžų aliejus | 899 | 99,9 | ||
Liesa kiauliena | 355 | 14,6 | 33,0 | 0,6 |
Daktariška dešra | 260 | 13,7 | 22,8 | |
Pieniškos dešrelės | 277 | 12,3 | 25,3 | |
Karpis | 96 | 16,0 | 3,6 | |
Lydeka | 82 | 18,8 | 0,7 | |
Šprotai | 364 | 17,4 | 32,4 | 0,4 |
Cukrus | 374 | 99,8 | ||
Kakava | 308 | 13,5 | 54,0 | 15,6 |
Šokoladas | 540 | 5,4 | 35,3 | 52,6 |
Chalva | 516 | 11,6 | 29,7 | 54,0 |
Ledai | 178 | 3,3 | 10,0 | 19,8 |
Medus | 300 | 0,3 | 80,0 |