Childhood Cancer Fund Rugutė

Pasaulinę kovos su vėžiu dieną

Vasaris turi dvi mums itin svarbias dienas: vasario 4-ąją – pasaulinę kovos su vėžiu dieną ir vasario 15-ąją – tarptautinę vėžiu sergančių vaikų dieną.

Todėl būtent šiandien norime priminti fondo savanorės Justinos Belevičienės sukurtą unikalų auksinį kaspinėlį – simbolį, sudarytą iš įvairiausių laivelių. Prieš beveik aštuoniolika metų iš nuostabaus Pijaus piešinio – per audringą vandenyną plaukiančio laivelio – atsirado „Rugutės“ tekstuose vis randama metafora apie mažuosius Kapitonus. Mums ji tapo savitu simboliu tų, kuriems tenka įveikti sunkų gyvenimo išbandymą. Juk tiek suaugusiojo, tiek vaiko onkologinė liga yra panaši į kelionę dideliu ir nenuspėjamu vandenynu. Kiekvienoje kelionėje pasitaiko visko – ir ramių dienų, ir stiprių vėtrų, audrų, nepalankaus vėjo, jūros ligos… O pasiekti sėkmę padeda lydinti darni komanda ir, žinoma, palankus vėjas!

Tad šią ypatingą palaikymo dieną dar kartą sakome – būkime kartu, laikykime vieni kitus už rankų, pūskime palankų vėją į Didžiųjų ir Mažųjų Kapitonų laivų bures!

Auksinio kaspinėlio autorė Justina Belevičienė.

Do you have any ideas on how to help seriously ill children?

Write to us