|
Labdaros ir paramos fondo "Rugutė" forumas
|
Rodyti ankstesnę temą :: Rodyti sekančią temą |
Autorius |
Pranešimas |
Linas_V
Prisijungė: 2007 02 12 Pranešimai: 850 Miestas: Vilnius
|
Parašytas: 09 Antr. 11,2007 10:23 pm Rašyti temą: |
|
|
Jūratė-Reniaus mama rašo: | Edita, paskaiciau, kad ruosies kraujo duot. Matai, pas zmogu kraujo ,sako, gal kokie 3 litrai, bet as pagalvojau, kad kai tu tokia mazyte, tokia smulkute, tai pas tave turbut tik koks puodelis .... Tai vat ir galvoju, ar bus is ko paimt. Nors gal uzteks is pirsto  |
Edita pažadėjo pailsėti ir atsigauti. Dabar ir ilsisi!  |
|
Atgal į viršų |
|
 |
inga
Prisijungė: 2005 07 16 Pranešimai: 472 Miestas: Kaunas
|
Parašytas: 09 Tr. 12,2007 9:10 am Rašyti temą: |
|
|
Nu, gaila, kad mano kraujas kol kas netinka: imunitetas kažko niekaip neatsistato... Pasidariau tiesiog "virusų gaudymo" profesionalė. Na, bet tikiuosi, kada nors viskas pasikeis į gerąją pusę. _________________ "Reikia nedaug, kad sukeltum šypseną, ir pakanka šypsenos, kad viskas taptų įmanoma." G.Cesbronas |
|
Atgal į viršų |
|
 |
Heiki_Heiki
Prisijungė: 2007 08 31 Pranešimai: 8 Miestas: Vilnius
|
Parašytas: 09 Pen. 14,2007 12:57 pm Rašyti temą: |
|
|
Oi, kaip būtų faina, jei tikrai nukeltumėt tą žygį keletui dienelių... Nes aš trečiadieniais ir ketvirtadieniais niekaip negaliu , o taip noriu kartu su Jumis....  |
|
Atgal į viršų |
|
 |
Linas_V
|
Parašytas: 09 Tr. 19,2007 11:32 am Rašyti temą: |
|
|
Registruokitės registruokitės!  |
|
Atgal į viršų |
|
 |
Shiuka
Prisijungė: 2007 07 09 Pranešimai: 13 Miestas: Šiauliai
|
Parašytas: 09 Tr. 19,2007 4:42 pm Rašyti temą: |
|
|
Labas visiems, labaj noreciau kartu keliauti su Visais Vilniuje, bet deja esu Siauliuose, taciau prisidedu prie jusu akcijos ir rugsejo 27 d. Siauliu donoru centre duosiu kraujo |
|
Atgal į viršų |
|
 |
Marina
Prisijungė: 2006 03 07 Pranešimai: 63 Miestas: vilnius
|
Parašytas: 09 Kv. 20,2007 12:26 am Rašyti temą: |
|
|
Sveiki
Prisijungiu prie jusu
Su jumis nors i pasaulio krasta  |
|
Atgal į viršų |
|
 |
Tautvilė
Prisijungė: 2007 04 04 Pranešimai: 472 Miestas: Vilnius
|
Parašytas: 09 Pen. 21,2007 7:16 am Rašyti temą: |
|
|
Marina rašo: | Sveiki
Prisijungiu prie jusu
Su jumis nors i pasaulio krasta  |
Kad taip visi ryžtingai registruotųsi  |
|
Atgal į viršų |
|
 |
Elze
Prisijungė: 2007 04 02 Pranešimai: 167 Miestas: Vilnius
|
Parašytas: 09 Št. 22,2007 8:03 pm Rašyti temą: |
|
|
Jei mane už rankos palaikysit, tai ir aš su jumis. |
|
Atgal į viršų |
|
 |
Linas_V
|
Parašytas: 09 Št. 22,2007 8:05 pm Rašyti temą: |
|
|
Elze rašo: | Jei mane už rankos palaikysit, tai ir aš su jumis. |
Žinoma, kad palailkysime!  |
|
Atgal į viršų |
|
 |
Dar viena Lina
Prisijungė: 2007 09 16 Pranešimai: 63
|
Parašytas: 09 Sk. 23,2007 5:37 pm Rašyti temą: |
|
|
Na bandysiu ir aš prisijungti. O kur tiksliau tas kraujo centras randasi? Tik man pastoviai mažakraujystė būdavo, bet paskutinius kelis mėnesius lyg ok, tai gal nieko, tiksiu  |
|
Atgal į viršų |
|
 |
Linas_V
|
Parašytas: 09 Sk. 23,2007 5:43 pm Rašyti temą: |
|
|
Dar viena Lina rašo: | Na bandysiu ir aš prisijungti. O kur tiksliau tas kraujo centras randasi? Tik man pastoviai mažakraujystė būdavo, bet paskutinius kelis mėnesius lyg ok, tai gal nieko, tiksiu  |
Kraujo centras yra Antakalnyje, Žolyno g. 34. |
|
Atgal į viršų |
|
 |
Dar viena Lina
|
Parašytas: 09 Sk. 23,2007 5:55 pm Rašyti temą: |
|
|
Dėkui, bandysiu rast. Visi kur nors ten susirinks į vieną vietą prieš tai, ar kaip planuojat? Nu gal nepasiklysiu  |
|
Atgal į viršų |
|
 |
Dar viena Lina
|
Parašytas: 09 Pir. 24,2007 5:38 am Rašyti temą: |
|
|
Ot, prisižadėjau eiti ir sukarščiavau iki 39 Tai turbūt išeina, kad negalėsiu su visais eiti, nebent staigiai pasveiksiu Pykstu ant savęs. Gal kas žinot, ar galima priduoti iškart pasveikus, ar reikia kažkiek palaukti? Ir gal bus daugiau tokių negalinčių ketvirtadienį, galėtume kažkaip kartu nulėkt, vis smagiau. Ir dar, Gražina mačiau rašė kitoje temoje, kad astma sergant duoti negalima. O kažin kaip tuo atveju, jei ji paskutiniu metu nelabai aktyvi?
Ai ir dar truputį ne į temą: ar visi turit donoro korteles? Ir gal žinot, ar įmanoma jas gauti ne tik pas šeimos gydytoją, jei taip, tai kur? |
|
Atgal į viršų |
|
 |
Linas_V
|
Parašytas: 09 Pir. 24,2007 6:52 am Rašyti temą: |
|
|
Dar viena Lina rašo: | Ot, prisižadėjau eiti ir sukarščiavau iki 39 Tai turbūt išeina, kad negalėsiu su visais eiti, nebent staigiai pasveiksiu Pykstu ant savęs. Gal kas žinot, ar galima priduoti iškart pasveikus, ar reikia kažkiek palaukti? Ir gal bus daugiau tokių negalinčių ketvirtadienį, galėtume kažkaip kartu nulėkt, vis smagiau. Ir dar, Gražina mačiau rašė kitoje temoje, kad astma sergant duoti negalima. O kažin kaip tuo atveju, jei ji paskutiniu metu nelabai aktyvi? |
Donorų sveikatos tikrinimo tvarka, privalomųjų tyrimų sąrašas, reikiami donorų sveikatos rodikliai:
2.9.1. Absoliutūs priešparodymai (kontraindikacijos) (kraujo davimas neleistinas nepriklausomai nuo to, kada liga buvo diagnozuota ir gydymo rezultatų):
2.9.1.26. bronchinė astma (J45);
<...>
2.9.2. Laikini donorystės (priešparodymai) kontraindikacijos:
2.9.2.12. kūno temperatūra didesnė kaip 37°C - karantinas 10 dienų;
Kaip suprantu, sergant ar sirgus bronchine astma kraujo, deja, duoti negalima.
Turint temperatūros negalima kraujo duoti laikinai.
Dar viena Lina rašo: | Ai ir dar truputį ne į temą: ar visi turit donoro korteles? Ir gal žinot, ar įmanoma jas gauti ne tik pas šeimos gydytoją, jei taip, tai kur? |
Donoro kortelę galima gauti 2007.10.13 prekybos centre Europa: Vilniushttp://www.donoryste.eu/lt/Donorystes_akcijos.html |
|
Atgal į viršų |
|
 |
inga
Prisijungė: 2005 07 16 Pranešimai: 472 Miestas: Kaunas
|
Parašytas: 09 Pir. 24,2007 8:56 am Rašyti temą: |
|
|
Oi, perskaičiau tuos donorų atrankos kriterijus: pasirodo, ir aš netinku... Deja... Netinkame niekas iš mūsų šeimos... _________________ "Reikia nedaug, kad sukeltum šypseną, ir pakanka šypsenos, kad viskas taptų įmanoma." G.Cesbronas |
|
Atgal į viršų |
|
 |
|
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|