Pagrindinis puslapis Labdaros ir paramos fondo "Rugutė" forumas

DUKDUK   IeškotiIeškoti   Narių sąrašasNarių sąrašas   Vartotojų grupėsVartotojų grupės   RegistruotisRegistruotis 
 AprašymasAprašymas   Tikrinti asmeninius pranešimusTikrinti asmeninius pranešimus   PrisijungtiPrisijungti 

Renius
Pereiti prie Atgal  1, 2, 3 ... 27, 28, 29 ... 59, 60, 61  Toliau

Pradėti naują temą   Atsakyti į pranešimą    Pagrindinis puslapis -> Angeliukai
Rodyti ankstesnę temą :: Rodyti sekančią temą  
Autorius Pranešimas
Elze

Prisijungė: 2007 04 02

PranešimasParašytas: 11 Antr. 20,2007 4:09 pm    Rašyti temą: Atsakyti su citata

As ne Jurate, bet truputuka galiu parasyt.
Pas juos dabar izoliacija, tad lankytoju negali isileist, nors ir noretu Rolling Eyes
Bandziau siandien isiprasyt prie stiklo, bet teks palaukti geresniu laiku. Del ko nors atvezimo... Rezgasi man tokia mintis, kad Jurate niekada nepasakys, kad jai ko reikia, o pati bandys susitvarkyt Shocked Tad manau (tik nesakykit, kad cia as isdaviau), kai jie iseis is izoliacijos, galima vaziuot ju aplankyt ir atvezt kazka savo nuoziura. Aisku uztenka, kad ir siaip atvaziuoja kas ju kasdienybe prablaskyt, bet lauktuves juk visada tokios malonios Embarassed

Jurate, nosis aukstyn Rolling Eyes Reniaus organizmas truputi pailses ir tuoj saus visi rodikliai aukstyn. Juk toks burys kovoja kartu su jumis Wink
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą
Jurggga

Prisijungė: 2007 10 29

PranešimasParašytas: 11 Antr. 20,2007 4:16 pm    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Elze rašo:
As ne Jurate, bet truputuka galiu parasyt.
Pas juos dabar izoliacija, tad lankytoju negali isileist, nors ir noretu Rolling Eyes
Bandziau siandien isiprasyt prie stiklo, bet teks palaukti geresniu laiku. Del ko nors atvezimo... Rezgasi man tokia mintis, kad Jurate niekada nepasakys, kad jai ko reikia, o pati bandys susitvarkyt Shocked Tad manau (tik nesakykit, kad cia as isdaviau), kai jie iseis is izoliacijos, galima vaziuot ju aplankyt ir atvezt kazka savo nuoziura. Aisku uztenka, kad ir siaip atvaziuoja kas ju kasdienybe prablaskyt, bet lauktuves juk visada tokios malonios Embarassed

Jurate, nosis aukstyn Rolling Eyes Reniaus organizmas truputi pailses ir tuoj saus visi rodikliai aukstyn. Juk toks burys kovoja kartu su jumis Wink

Dekui Jums labai Wink o Jurate juk gali islysti 3 sekundem ir pagriebti lauktuves, ania? Laughing (As tyliu ir niekam nieko nesakau Wink )
Atgal į viršų
siaubute

Prisijungė: 2007 11 19

PranešimasParašytas: 11 Antr. 20,2007 11:10 pm    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Sveiki,taip noriu padėti Reniui- bet mano kraujas netinkams.
Persiunčiau visiems kam tik galėjau prašymą, net į užsienį: Rusiją, Baltarusiją, Graikiją nukeliavo prašymas. Iš ten parkeliavo atgal į Lietuvą. Ar užtenka tų trambocitų donorų?
Nes SM parašė viena norinti duoti, kad Kraujo centras atseit tik iki 13 val dirba ir kas antrą iki 16 val. Ir renka atseit į bendrą kažkokį kraujo fondą, nerenka atskirai kiekvienam. Ar tai tiesa? Gal kažkaip netaip pasisiūlo žmonės paskambinę kraujo centrui. Ar dar visais būdais ieškoti toliau donorų?
Reniau ir Jūrate, laikykitės- mes visi su Jumis...
Atgal į viršų
Laimė

Prisijungė: 2007 08 31

PranešimasParašytas: 11 Tr. 21,2007 10:58 am    Rašyti temą: Atsakyti su citata

"SKUBIAI REIKALINGI AFEREZINIŲ TROMBOCITŲ DONORAI !"

mano kraujas yra 0 Rhd (+) teigiamas, galiu duoti trombocitų, bet problema, kad esu Kaune ir darbo dienomis neturiu galimybės nuvažiuoti iki Vilniaus, ar įmanoma duoti kraujo trombocitus Kauno donorystės centre ir juos pervežti į Vilnių?
Atgal į viršų
Dar viena Lina

Prisijungė: 2007 09 16

PranešimasParašytas: 11 Tr. 21,2007 3:30 pm    Rašyti temą: Atsakyti su citata

siaubute rašo:
Nes SM parašė viena norinti duoti, kad Kraujo centras atseit tik iki 13 val dirba ir kas antrą iki 16 val. Ir renka atseit į bendrą kažkokį kraujo fondą, nerenka atskirai kiekvienam. Ar tai tiesa?

Šiaip centras kasdien dirba iki 15 val., o ketvirtadieniais iki 18 val., antradieniais taip pat ilgiau. Trombocitus renka kiekvienam atskirai, t.y. atėjus paklausia, kam jie skirti bus. Tik dėl laiko reikia iš anksto susitarti paskambinus.
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą Siųsti el. laišką
Edita

Prisijungė: 2005 01 03

PranešimasParašytas: 11 Pen. 23,2007 12:53 am    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Reniau, tyliai išduosiu paslaptį. Very Happy Šiandien Linas padovanojo tau kraujo lašelį t.y. trombocitų. "Kraujo lašeli, leiskis į kelią..."

Dėkoju visiems padovanojusiems trombocitų, o kartu Šilumą, Viltį, Gyvybę...
Linas_V

Prisijungė: 2007 02 12

PranešimasParašytas: 11 Pen. 23,2007 12:59 am    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Edita rašo:
Reniau, tyliai išduosiu paslaptį. Very Happy Šiandien Linas padovanojo tau kraujo lašelį t.y. trombocitų. "Kraujo lašeli, leiskis į kelią..."

Kitą kartą reiks eiti dar tyliau, kad niekas negirdėtų Smile
Atgal į viršų
Elze

Prisijungė: 2007 04 02

PranešimasParašytas: 11 Pen. 23,2007 11:30 am    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Reniau, Jurate, kaip jums sekasi?
Atgal į viršų
VAIDA

Prisijungė: 2007 10 26

PranešimasParašytas: 11 Pen. 23,2007 12:12 pm    Rašyti temą: Reniaus istorija Atsakyti su citata

Juratėle, Reniau, labutis,
Paukštelis pačiulbėjo, kad jums neramu, kur mes prapuolėm?
Mes vis dar čia ir laikomės visai neblogai, tik tie čiulpai vis dar nenori pas musų apsigyvent. Gydytoja sako, kad jie prigijinėja, bet labai lėtai, sako, kad ir tas gerai, nes tada nebus ūmaus grafto.
Bet žinai, kai lauki, taip noris greičiau....
Linkėjimai nuo Juliuko, mes Jūsų vis dar laukiam Laughing
Atgal į viršų
Jūratė-Reniaus mama

Prisijungė: 2006 04 10

PranešimasParašytas: 11 Pen. 23,2007 8:36 pm    Rašyti temą: Atsakyti su citata

sveikuciai, Reniukui sunkios dienos- 10 dienu be leukocitu po chemijos atsilaikes zuikis uzvakar sukarsciavo...Kadangi leukocitu tik 0,1, kovot nera kam, nors " NEOPOGENA" siandien suleido jau 11 karta. Temperatura auksta, vaistam nelabai pasiduoda, prireikia net Dexamethazono su Analginu, vakar iki pavojingos ribos krito kraujospudis, dekoju Dievui , kad turim tokia gydytoja, tai vakar nuo reanimacijos isgelbejo. Laboratorija pranese, kad kraujyje auga bakterija, greiciausiai streptokokas. Siryt viskas buvo jau lyg geriau, vakare vel temperatura virs 39, o Renius visas suledejes. Tap issikankino 2 valandas, paskui eme degti , temperatura jau krenta, bet taip jam galva skauda!!!!Labai jo gaila...
Atgal į viršų
Mantvydas

Prisijungė: 2006 04 12

PranešimasParašytas: 11 Pen. 23,2007 9:20 pm    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Gražina- laikykis, Reniau, nors ir labai sunku. Tiesą sakant, ir Mantvydą pakirto streptokokas, tai ne vieną parą 40 laipsnių prabuvo, iš karto komplikacijos prisistatė. O dar astma... Mums temperatūra pradėjo pasiduoti, tik geram daktarui patarus duoti kartu paracetamolį su ibufenu. Nežinau, koks ten koktelis gaunasi, bet tik tai ir suveikė. Svarbiausia, Reniau, neprarasti kovotojo dvasios. Tai- pavojingiausia komplikacija. Dar, žinau, nemažai jėgų prideda draugų palaikymas ir gera humoro dozė- 3 kartus per dieną po kibiriuką. Nors ir pro ašaras...

Pvz.:- Daktare, ar po operacijos aš galėsiu groti smuiku?
- Aišku galėsite.
- Kokia įdomi operacija: niekada negrojau, o dabar grosiu.

O čia- vietoj rytinės tabletės. Antistreptokokinis vaistas, taip sakant.:

Tvankią vasaros dieną gatvėje apalpo žmogus. Tuoj susirinko žioplių minia, visi aptarinėja ką daryti. Kai viena moteris priklaupusi prie nelaimėlio bandė atsegti jam apykaklę, iš minios pasirodė vyriškis ir atstumdamas moteriškę pasitikinčiu tonu tarė:
- Viskas gerai, brangioji, aš praėjau pirmosios pagalbos kursus.
Moteris ramiai stebėjo, kaip jis tikrino apalpusio pulsą ir jau ruošėsi daryti dirbtinį kvėpavimą. Tuo momentu ji palietė gelbėtojo petį ir pasakė:
- Kai prieisite skyriu "Iškviesti gydytoją", tai, žinokit, aš jau čia.
Atgal į viršų
Ingeborga

Prisijungė: 2007 11 24

PranešimasParašytas: 11 Št. 24,2007 12:38 am    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Laba diena,

šiuo metu esu ne Lietuvoj, tačiau jei tuo metu kai gryšiu Reniui bus reikalingi trombicitai, norėčiau būti jų donore.
Pagrindinis klausimas - ar tinka mano kraujas, jei pas mane yra Kell antigeno?
Bendrai aš kraujo duoti negaliu, tačiau jei pas Renių taip pat yra Kell antigenas, tokiu atveju kaip suprantu mano kraujas būtų tinkamas donorystei. Gal kas nors gali tuo pasidomėti?
Labai lauksiu atsakymo, nes pagelbėti jei bus įmanoma tikrai norėčiau.

Laikykis Reniau!!!!!!!!
Atgal į viršų
Linas_V

Prisijungė: 2007 02 12

PranešimasParašytas: 11 Št. 24,2007 2:59 am    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Ingeborga rašo:
Pagrindinis klausimas - ar tinka mano kraujas, jei pas mane yra Kell antigeno?
Bendrai aš kraujo duoti negaliu, tačiau jei pas Renių taip pat yra Kell antigenas, tokiu atveju kaip suprantu mano kraujas būtų tinkamas donorystei. Gal kas nors gali tuo pasidomėti?

Užvakar, kai pirmą kartą buvau duoti trombocitų ir laukiau prie registratūros, prieš tyrimus darė dviem vyrams (kaip supratau, kolegoms). Abiejų kraujyje rado Kell antigeno ir iš jų trombocitų neėmė. Laborantė net nusistebėjo, kad viens paskui kitą atėjo šio antigeno turintys žmonės.
Atgal į viršų
Lina (iš toli)

Prisijungė: 2007 01 21

PranešimasParašytas: 11 Št. 24,2007 2:14 pm    Rašyti temą: Atsakyti su citata

kadangi as esu per toli, kad galeciau Reniui duoti trombocitu (nors musu grupe ta pati), tai pradejau kitaip ruostis Reniaus gimtadieniui Wink
Atgal į viršų
Jūratė-Reniaus mama

Prisijungė: 2006 04 10

PranešimasParašytas: 11 Št. 24,2007 5:21 pm    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Kell antigenas yra papildoma informacija žmogaus kraujyje, kuri neįtakoja Kell antigeną turinčio asmens sveikatos.

Tačiau žmogaus, turinčio Kell antigeną kraujas netinkamas perpilti žmogui, kuris jo neturi, nes tai gali sukelti komplikacijas. Todėl iš turinčių Kell antigeną kraujas šiuo metu neimamas.
Atgal į viršų
Rodyti pranešimus nuo ankstesnio:   
Pradėti naują temą   Atsakyti į pranešimą    Pagrindinis puslapis -> Angeliukai Visos datos yra GMT + 2 valandos
Pereiti prie Atgal  1, 2, 3 ... 27, 28, 29 ... 59, 60, 61  Toliau
Puslapis 2861

Pereiti į:  
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą
Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume